A Dutch jewelry brand created to be beyond. 
I call them my misfits to adore.
True treasures designed by finders and found in a tale.
Learn more about the stories behind our treasures by visiting our website. 
A page for those who see beauty in surroundings.

Wie is Sly Tinker?

Chayenne van der Sluys, 30 jaar. Ze is geboren en getogen in het mooie Zuid-Limburg. Schrijft het liefst ‘ouderwets’ met pen en papier. Kan genieten van een kop koffie in de zon. Bewondert al het moois dat de wereld zomaar te bieden heeft!

Het groen in de heide
Bloesem in de lente
De kleurrijke herfst
Schelpen die aanspoelen op het strand
Simpelweg een goedendag of compliment van misschien wel een compleet onbekende
20200730_014835

Found By Finders

Ik ben vaak op zoek naar een item dat net iets anders is dan andere of naar een item dat niet in ‘de mode’ is. Niet omdat het anders moet zijn, maar juist omdat het mijn zintuigen prikkelt en mij blij maakt. Ik denk dat jij en ik hierin ook niet veel verschillen. De tijd waarin we leven draagt hier een steentje aan bij: op het gebied van mode en styling kan en mag écht alles.
Hoe fijn is dat?!
 
Vaak heb ik iets moois in gedachten, maar kan ik het niet in winkels vinden. Als ik dan iets vind, is het toch nét niet wat ik zocht. Verkeerd materiaal, verkeerd model of net een verkeerd kettinkje of knoopje. Daarom ga ik met regelmaat zelf aan de slag en pas ik het product onmiddellijk aan naar mijn wens.
 
“Een eyecatcher hoeft niet per se duur, goedkoop of limited te zijn.
Het moet voor jouw ogen gewoon mooi zijn.”
Regelmatig krijg complimenten over de sieraden, accessoires of kleren die ik draag en (deels) zelf heb gemaakt. Complimenten zijn fijn en ik geef ze zelf waarschijnlijk, net als de meeste mensen, veel te weinig. Een compliment kan je dag zelfs maken! Om die blijdschap te delen heb ik besloten om de true treasures die ik ontwerp, heb gevonden of ga vinden, voor jou beschikbaar te stellen.
Ik ben van origine geen kledingdesigner of edelsmid, maar mijn creatieve kriebels waren niet meer in bedwang te houden. Daarom heb ik besloten om een bijzondere en exclusieve ringencollectie te ontwerpen. Neem een kijkje, geniet en laat je inspireren!
 
“Mijn missie is jou blij maken met mijn ‘misfits to adore’.”
 
Met mijn sieraden wil ik jou nog mooier laten voelen dan je al bent. In mijn collectie maak ik gebruik van oude, nieuwe en natuurlijke materialen. De handwerkers en edelsmeden van over de hele wereld die mij hierbij helpen wil ik een eerlijke kans geven en verdienen een eerlijk loon. Als ik groei, groeien zij ook! Ik wil dat jij weet waar jouw item vandaan komt en dat jij je er goed bij kunt voelen wanneer je het draagt.
Sly Tinker | Stone Rope
Ik breng natuurproducten tot leven en wil tevens dat jij je hieraan kunt relateren, zodat je dat fijne gevoel ervaart, net als ik: Van een vakantiegevoel krijgt iedereen wel happy feelings! Het gevoel dat ik krijg van mijn treasures van over de hele wereld, kun je daarmee vergelijken!
 
Het hele proces van idee tot het product en de verkoop daarvan probeer ik samen met mijn partners zo duurzaam mogelijk te laten verlopen. Dit doen wij bijvoorbeeld door het hergebruiken van materialen of door gerecyclede producten te verwerken in onze sieraden.
 
In de komende tijd ben ik van plan om nog meer te gaan reizen, zodat ik heel wat inspiratie op kan doen en hopelijk nog een aantal schatten mee naar huis kan nemen. Via deze webshop en sociale media houd ik jullie op de hoogte van alle nieuwtjes.