Sly Tinker | The Way To Upcycling

The Way To Upcycling

In het tijdperk waarin wij leven wil en moet je iets terugdoen voor onze aardbol en al het natuurschoon waarvan wij mogen genieten. Met die gedachte probeer ik natuurlijk iedereen om mij heen met volle overgave te overtuigen en te stimuleren om hetzelfde te doen. Het zijn maar kleine dingetjes.

Neem bijvoorbeeld een plastic zak mee om je trash in te proppen, wanneer je ergens gaat chillen aan het water. Ik ben er van overtuigd dat alle kleine beetjes helpen en je altijd bij jezelf zult moeten beginnen to be a part of the bigger picture. But back to business …

Bij Sly Tinker proberen wij bij de productie van de handgemaakte items
natuurlijk al zo duurzaam mogelijk te werk te gaan. Een paar voorbeelden zijn:
– Onze labels zijn van leerresten.
– De Calabastas bestaat uit een gedroogd stuk fruit waarvoor geen boom gekapt hoeft te worden en natuurlijke voorraden niet verloren gaan.
– Onze producten bestaan uit bijna niet kapot te krijgen materialen en gaan daardoor lang mee.
– De makers krijgen een fair price voor hun werk, zodat wij een lange en eerlijke werkrelatie kunnen aangaan waarmee sommige zelfs voor hun hele dorp kunnen voorzien in de basisbehoeftes.

Om de duurzaamheid van Sly Tinker naar een next level te brengen, dacht ik al snel aan verzenddozen, bedankkaartjes en visitekaartjes: wat een waist of paper. Maar zonder die dingen te werk gaan, is vrijwel onmogelijk als een beginnend onderneemster. Voor de bedankkaartjes en vrijwel al het nodige papierwerk heb ik besloten eenmalig stempels te laten maken en deze te gaan gebruiken op oud papier, karton en alles wat ik kan vinden. In my opinion toch leuk en origineel, maar vooral duurzaam.

Gericht op de toekomst

Om met Sly Tinker als brand huge te worden zijn de verzenddozen zeker een puntje van aandacht. Het blijkt dat veel mensen geen idee hebben hoe zij de verpakkingen (en alles wat het met zich meebrengt) moeten scheiden. De maatschappij krijgt het elke dag drukker. Daarnaast krijgen we steeds meer gemakzucht. Dat resulteert in een enorm blijvende groei van onlineshopping. Die groei betekent dat er steeds meer overtollige dozen en verpakkingen in omloop zijn en daarom heb ik besloten om gebruikte dozen in te zamelen en die te benutten als verzendverpakking voor jouw Treasure.

Met bovenstaande informatie wil ik jullie op de hoogte brengen van de achterliggende gedachte die hoort bij de verzenddozen en liefdesbrieven die je van mij gaat ontvangen. Misschien zijn ze niet zo stylish, maar ze zijn wel enorm duurzaam! Woon je in de buurt? Dan breng ik jouw Treasure ook graag bij je langs, zodat ik mijn nieuwe Finder persoonlijk kan ontmoeten.

One more thing … Jouw factuur ontvang je eenmalig per mail. Dat scheelt al een vel papier. Finders sending you lots of love and happiness and go hug some trees now.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *