Sly Tinker | Vragen Is Vrij

Vragen Is Vrij

Gaandeweg de opbouw van Sly Tinker hebben wij ontzettend veel mogen leren. Zo zijn wij erachter gekomen dat je soms gewoon vragen moet stellen om wijzer te worden. Soms moet je zelfs een vraag stellen, waarvan je eigenlijk op voorhand weet, dat je niet het gewenste antwoord zal ontvangen. Maar geloof me: probeer het eens. Je zult versteld staan van hetgeen je ontdekt!

Voor de productie van enkele artikelen ging ik op zoek naar leerresten. Al snel stuitte ik op de website van Leolux. Ik moet toegeven dat ik het merk niet kende, maar via mijn vriendenkring kwam ik er al snel achter dat Leolux al vele jaren een hoog aangeschreven meubelbedrijf is, dat sinds 1934 exclusieve eyecatchers produceert. Op hun website kun je achterhalen wie zij zijn, wat zij doen en hoe bijzonder zij te werk gaan. Na het lezen van die informatie, was ik getriggerd om contact met hen te leggen en mijn brandende (maar onzekere) vraag te stellen: “Hebben jullie wellicht enkele leerresten beschikbaar, die wij zouden kunnen hergebruiken om enkele artikelen te produceren?”

Tot mijn verbazing kreeg ik al snel antwoord van de geweldige man genaamd Antal. Hij nodigde ons uit voor een kennismaking met het bedrijf, op een locatie waar productie, maatwerk en handwerk begint en eindigt. Ik was daadwerkelijk met mijn neus in de boter gevallen.

Het bezoek was voor ons een echte eyeopener! Vaak lijkt het alsof alles fabriekswerk is. Echter, dat is hier absoluut niet het geval. Aan de producten van Leolux hangt zo nu en dan een duur prijskaartje, maar dat komt niet doordat het een merkproduct is. In elk artikel zitten simpelweg heel veel ambachtsuren.

Het was enorm mooi om te zien en te horen met hoeveel passie Antal het bedrijf Leolux beschreef. Hij vertelde dat zij de productie telkens zo duurzaam mogelijk proberen te optimaliseren, vanaf het leerlooiproces tot aan het transport. Ontzettend inspirerend! Wij zijn heel blij dat wij Antal mochten ontmoeten. We gaan daarom ontzettend graag een onderlinge samenwerking op de lange termijn aan.

De manier waarop dit familiebedrijf te werk gaat en blijft innoveren, past precies bij het concept van Sly Tinker. Dat wij hun leerresten voor onder andere onze labels van hen mogen verkrijgen, is what makes us happy. Leolux is voor ons een ware inspiratiebron als het gaat om verduurzamen en de innovatie daarvan.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *