Sly Tinker | Waar komt de naam Sly Tinker vandaan?

Waar Komt De Naam Sly Tinker Vandaan?

Een naam voor je onderneming verzinnen is niet eenvoudig. Je wilt een naam die precies bij jouw ideeën en producten past; het moet bij het concept passen en jouw visie uitstralen. Daarnaast wil je dat het een ‘catchy’ naam is, die in ieders hoofd blijft hangen.

Over de bovenstaande zaken heb ik lang nagedacht. In eerste instantie bedacht ik ‘Something Old, Something New’. Ik dacht aan oude films met bruiloften. De bruid kreeg voor de bruiloft ‘something old, something new, something borrowed, something blue’. Dat soort films gaf mij een gelukzalig gevoel en daarom heb ik die naam lang bij me gedragen. Toch voelde het niet perfect. Ik vond de naam wat aan de lange kant en niet echt pakkend. Daarom bleef ik nadenken over een naam die beter bij mij en mijn onderneming past.

Ik wilde iets ruigs en ‘out of the box’. Maar hoe bereikte ik dat?

Op een dag viel er een enveloppe op de deurmat. Ik pakte hem op en las mijn eigen achternaam: Van der Sluys. Vanaf dat moment ging ik nadenken en puzzelen met mijn naam, waardoor ik bij ‘Sly’ uitkwam. ‘Sly’ betekent in het Engels ‘sluw’. Die naam prikkelde me, maar was nog altijd niet volmaakt. Na veel woordvormingen, woordcombinaties, gedachtes en gepruts bedacht ik uiteindelijk ‘Tinker’, wat ‘prutser’ betekent. Op die manier is Sly Tinker (en dus ‘sluwe prutser’) tot stand gekomen. Sly Tinker ligt lekker in de mond en blijft in de hoofden hangen. Het past precies bij mij en mijn concept.

Over de klaproos in het logo is natuurlijk ook nagedacht. Wanneer ik onderweg ben, kijk ik naar al het natuurschoon dat de wereld ons biedt. Als ik dan naar de prachtige onkruidbloemetjes kijk, valt het klaproosje daar zo alleen in zijn pracht toch wel het meest op. De schoonheid van het roosje dat toch als ‘onkruid’ langs de weg staat, wilde ik graag in mijn logo verwerken.

“Ik heb geen opleiding tot designer genoten en ben ook geen ontwerpster van origine. Ik ben slechts een dromer die met behulp van vakmanschap haar ideeën en dromen waar probeert te maken.”

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *